Монтаж електропроводки

Якщо ви вирішили зробити капітальний ремонт квартири, то необхідно замінити стару електропроводку. Тоді вам не доведеться шукати несправності, в стінах, де тільки нещодавно зроблений ремонт.



Якщо ви використовуєте для ремонту гіпсокартон, тоді краще прокладати електропроводку в гофрі. Перевага даного матеріалу в тому, що він не горить навіть під час пожежі. Спочатку потрібно укласти проводу в гофру, потім закріпити до стіни, і тільки після цього монтувати гіпсокартон.

Якщо у ваші плани входить підвісна стеля, то необхідно заздалегідь вивести дроти для цього стелі. Кабель можна укладати на стелі відкритим і закритим способом. Швидше укласти кабель відкритим способом, але в разі заміни стелі, вам доведеться прокладати його заново. Якщо у вас панельний будинок, то в ньому можуть бути спеціальні труби, по яких можна буде прокласти нові дроти. Правда, варто відзначити, що досить часто ці труби можуть бути просто забиті будівельним сміттям, і у вас не вийде прокласти в них нові дроти.

Зазвичай в багатоповерхових будинках використовуються плити перекриття зі спеціальними каналами. Якщо такі канали у вашій квартирі, то в них можна завести нові дроти, потрібно просто прив'язати їх до кінця старих, потім витягнути старі дроти, і всередині у вас виявиться нова проводка.

Сьогодні практикується прокладати електричні кабелі в стягуванні підлоги. Даний спосіб досить зручний, але потрібно розуміти, що ви можете пошкодити кабель, який знаходиться у вас під ногами. Пошкодити такий кабель можна при монтажі вбудованих меблів, кріплення плінтусів. Якщо ви пошкодили кабель в підлозі, то ремонт буде зробити непросто, вам доведеться розкривати бетонну стяжку. Також у вас не вийде змінити старі дроти на нові, не змінюючи стяжки. Протягнути новий провід, в прокладеної в підлозі гофрі, досить проблематично.

Електрик на Русанівці