Монтаж системы отопления - установка котлов отопления

Для того щоб розрахувати повну вартість комплексу робіт звертайтесь за телефонами: 067-990-56-37. Опалення приватного будинку краще планувати на етапі проектування і початкового будівництва будівлі. Так можна домогтися максимальної ефективності системи при низьких витратах енергоносіїв. При цьому прокладка труб проводиться всередині стін або під підлогою по заздалегідь підготовленим каналам. Але і переобладнання опалення старих будинків, при правильно проведених розрахунках, дозволяє досягти високої віддачі.

монтаж котла и систем отопления
Смонтированная симтема отопления из полипропиленовых труб

Монтаж системы отопления

Монтаж системи опалення починається з обчислення потрібної кількості труб і їх діаметра, виходячи з потужності котла і розміру будівлі. При цьому враховується гідродинаміка і тепловтрати. Виконавець погоджує з замовником місця розташування опалювальних радіаторів, їх тип і розмір. При колекторної розводки, встановлюються шафи для установки колекторів. Їх вибір залежить від дизайнерського рішення інтер'єру, тому конфігурація і колір підбираються індивідуально. Визначаються, в разі необхідності, ділянки теплої підлоги. Виходячи з проведених розрахунків, і узгодження ціни, закуповується обладнання та витратні матеріали. Після підготовчого етапу, майстри приступають безпосередньо до монтажу.


Система Отопления

Встановлення опалення в будинках з вже оштукатуреними стінами проходить за такою технологією. Спочатку кріпляться всі радіатори в відведених для них місцях. Далі розмічаються кордону штроб на стінах. Радіатори знімають або забезпечують їм захист при пробитті штроб. Коли канали готові, виконують розведення опалювальних труб, встановлюють крани і підключають їх до радіаторів. На етапі будівництва, коли штукатурка ще не нанесена, систему монтують іншим методом. На відміну від попереднього, він займає більше часу і вимагає більш ретельних розрахунків. Майстри укладають труби, фіксують їх і роблять висновки під радіатори.
Після штукатурення, встановлюються самі радіатори і підключаються до висновків. Щоб уникнути пошкодження стін, часто користуються розведенням в коробі на рівні плінтуса. Перевага такого методу в менших витратах і можливості доступу до труб в будь-який час. Це допомагає вчасно виявити і усунути протікання. Для запобігання тепловтрат при внутрішньої прокладці труб, кожна з них ретельно упаковується в теплоізоляційну оболонку.